20.10.09

Av: Tom Helgesen

Kat: Toms hjørne

Tanker på en golfrunde 1

Jeg observerer stadig min nabo Hans Einar Jahren i Harebakkveien 24 komme luskende fra bilen med et golfsett over skulderen. Det får meg hver gang til å minnes at jeg selv har golfkøller stående i boden, og at jeg gjerne skulle vært ute og luftet dem. Problemet er at det er sjelden anledningen byr seg, men etter påtrykk fra min kompis Hans Petter Bredesen, tok jeg meg omsider tid til årets første tur forrige uke. Nesten nøyaktig ett år siden sist!

Med såkalt Pay & Play-bane på Hafslundsøy, er det nå mulig å spille lovlig selv uten grønt kort. Det passer meg bra, jeg har aldri somlet meg til å ta kortet som er en nødvendighet for å spille på de ordinære banene. Golf har for lengst tatt steget fra snobbesport til folkesport, i Sarpsborg kan du nå observere både Gud og hvermann på Hevingen, Opsund eller nevnte Øya golfpark.

I Sarpsborg kan du nå observere både Gud og hvermann på Hevingen, Opsund eller nevnte Øya golfpark

Jeg leste at selv prost Dag Mysen bruker golfsporten som rekreasjon. Om Herrens tjener spiller Pray & Play skal være usagt, men det er uansett et vitnemål om at golf favner de fleste.

Hans Petter og jeg ble enige om å møtes klokka kvart over åtte på morgenen denne tirsdagen, fordi det da forhåpentligvis ikke var stor trafikk på banen. Hans Petter er en dreven spiller, men jeg selv føler fort prestasjonsangsten komme snikende om jeg har spillere i kø bak meg.
Han måtte innom bensinstasjonen på Øya for å varme opp med to pølser i lompe og en cola, men snart var vi på plass ved banen, klar for innsats.
Vi traff innehaver Øivind Erichsen i det vi skulle kjøpe ei bøtte med baller for å slå litt fra drivingranchen og ble stående og prate golf. Jeg puttet på 20 kroner på automaten, men hadde selvsagt glemt å sette bøtte under, så ballene trillet veggimellom. Øivind ilte til og fisket opp ei bøtte, og klarte akkurat å fange opp de to siste ballene. Han trøstet med at dette kunne skje den beste.

Vi slo ut noen treningsballer før vi tok turen til Bakken – hull nummer en – og alvoret var i gang. Det ble en dårlig start for egen del, men på hull nummer to gikk jeg på banens par – tre slag – og den første oppturen var et faktum.

Det ble en dårlig start for egen del, men på hull nummer to gikk jeg på banens par – tre slag – og den første oppturen var et faktum.

Det er en helt spesiell følelse å kjenne at du treffer skikkelig. I hvert fall for meg som sjelden treffer skikkelig flere ganger på rad. Etterpå ventet imidlertid Sauebukten, der ballen må spilles over den nevnte bukta. I det jeg skulle slå, mintes jeg selvsagt da jeg sto på samme tee og pælmet ball etter ball ut i evigheten året før. Det var som om kroppen og hjernen spilte reprise, for ballen havnet selvsagt rett i det høye krattet igjen og var tapt.

Men det var slett ikke så ille at det ikke var godt for noe, for da jeg plukket opp en ny ball fra bagen, oppdaget jeg at det var Sarpsborg Arbeiderblad-logo på den. En Pinnacle 4 fra markedssjef Per Gjerstad sine glansdager i SA, som ga meg en fin følelse. Det viste seg snart at ballen var like høytsvevende som Gjerstads markedsbudsjett, la seg like ved greenen og jeg fikk notert seks slag totalt.

Neste gikk unna på fire slag, før jeg fikk tunnelsyn ved Nordbytangen på hull fem. En smal passasje langt der framme er uheldig for en nybegynner, og når hjernen sier at dette ikke vil gå, går det heller ikke. Jeg sluttet å telle antall slag etter to prøveslag, to tapte baller og bare elendighet. Og trøstende ord fra makker Bredesen.

Men med par både på hull seks og åtte, var jeg strålende fornøyd etter de første ni hullene. Vi unnet oss en kort pause før vi la i vei på neste runde. Men da vi var i gang med hull ti, kom et ektepar hakk i hæl, og jeg så mer ut som om jeg satte poteter enn spilte golf. Heldigvis ble det noen oppturer også på de siste hullene, selv om ballen til Gjerstad forsvant i Glomma ved hullet Glomma (nummer 16). Hans Petter var tålmodig læremester underveis, og ga nyttige vink og råd om spill og etikk.

Det ble tre flotte timer som trygt kan anbefales videre, og jeg har ambisjoner om å ikke la det gå et nytt år før jeg igjen tørker gresset av de gamle køllene jeg en gang kjøpte av Radio 3s Rino Løkkeberg for en tusenlapp.

For golf er ikke bare gøy, det er frisk luft, det er trim og et snev av konkurranse samtidig. Hva mer kan du forvente?

Print og/eller del:
  • Print
  • email
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Tom Helgesen

Tom har lang fartstid innen media, først og fremst gjennom 16 års ansettelse i Sarpsborg Arbeiderblad. Der gikk han gradene fra frilans til sportsjournalist, sportsleder, nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør. I januar 2003 etablerte han Totalmedia, med tekst og foto som ”salgsvare”. I dag er foretaket blitt AS, med fire faste ansatte som kan tilby alt innenfor media og kommunikasjon.